roenfrdehuit

Centrul de agrement Căprioara

 

Centrul de agrement Căprioara

Tel.: 0254.214.448
Email: djst.hunedoara @ mts.ro
 

Cabana Căprioara, acum Tabăra şcolară Căprioara, situată în imediata vecinătate a Devei, a suferit o transformare completă. Dintr-o locaţie aflată într-o stare avansată de degradare, Căprioara s-a transformat într-un centru de agrement care face parte acum din reţeaua Youth Hostel Internaţional.
Căsuţele vechi din PFL au fost dărâmate şi în locul lor au apărut case de vacanţă din lemn, compuse din două etaje, iar cabana centrală a fost renovată din temelii. Vechea tabără şcolară în care mureai de plictiseală a fost transformată în tabără de paintball pentru elevii care vor să-şi petreacă vacanţa de vară aici. În fiecare cameră există televizor, DVD player, iar centrul de agrement are şi sală de conferinţe, teren de sport şi discotecă proprie.

Pe lângă jocurile pregătite de animatori specializaţi, elevii care vin în tabără merg şi în trasee turistice la Peştera Urşilor, la Rezervaţia de Zimbri de la Haţeg sau la cetăţile dacice din Munţii Orăştiei.

Centrul de agrement Căprioara reprezintă un exemplu pozitiv despre ceea ce se poate face în legătură cu o tabără din subordinea Autorităţii Naţionale pentru Tineret. „Cele 55 de locuri ale stabilimentului sunt în camere de două, trei, patru sau opt paturi. Locaţia îndeplineşte acum toate condiţiile necesare şi a fost introdusă în reţeaua International Youth Hostel, în paralel cu destinaţia de tabără şcolară. International Youth Hostel este o reţea la nivelul întregii Europe care oferă cazare mai ales tinerilor, la preţuri modice. Pentru o noapte în Youth Hostel Căprioara, un român va scoate din buzunar opt euro, în timp ce un străin zece euro, în care este inclus şi micul dejun. Dacă ar fi fost clasificată conform regimului hotelier, Căprioara ar fi avut minim două stele la standarde europene”, a declarat Lorincz Szell, director executiv al Direcţiei Judeţene pentru Tineret Hunedoara. Este de ajuns să accesezi pagina de Internet a reţelei pentru a-ţi face rezervare la Căprioara din orice colţ al lumii. În România, la ora actuală, există 26 de centre de agrement şi tabere şcolare incluse în reţeaua Internaţional Youth Hostel, iar Căprioara este singura din judeţul Hunedoara.

Trasee turistice ce se pot desfăşura din centrul de agrement:

• Deva (Cetate – telecabină, Muzeele Arheologic şi Ştiinţele Naturii), Hunedoara (Castelul Corvineştilor), Cinciş (Lacul de Acumulare) – 120 km
• Mintia (baraj), Brad (Muzeul Aurului), Ţebea, Vaţa Băi, Peştera Urşilor – 330 km;
• Simeria (Parcul Dendrologic), Călan Băi, Haţeg (Rezervaţia de Zimbrii), Densuş (Biserica), Sarmisegetuza Ulpia Traiana – 180 km;
• Orăştie (Muzeul de Etnografie, Catedrala Ortodoxă), Costeşti (Cetatea Costeşti), Geoagiu Băi – 170 km.
 
Foto: DevaCity
 

  • Count:
  • 160
  • -
  • 164
  • -
  • 22380